zaterdag 25 april 2015

Entrepreneur: Goed idee? Gewoon doen!

Click here for the English version.

Zoals beloofd zal ik zo veel mogelijk proberen uit te zoeken over carrièremogelijkheden voor afgestudeerden in Life Sciences. Gisteren was een van de meer inspirerende dagen (maar het was helaas al te laat om erover te schrijven. Sorry!). Ik was bij een lezing over duurzaam entrepreneurship. Ik ben helemaal voor de duurzame levensstijl, maar dat is niet waar ik deze keer over wil schrijven. Ik wil deze keer focussen op het entrepreneur zijn zelf. Het komt allemaal neer op het volgende: als je een goed idee hebt moet je het gewoon doen!

Wat ik nooit wist over account managers

Click here for the English version

Een paar jaar geleden heb ik een een LinkedIn profiel gemaakt, omdat mij was verteld dat het nuttig kan zijn bij het zoeken naar banen. Voor lange tijd heb ik mijn profiel niet actief gebruikt, en de enige mensen die mijn profiel bekeken waren familieleden, vrienden en een enkele nieuwsgierige wetenschapper vlak nadat ik was uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Op een dag veranderde ik de 'headline' op mijn profiel naar 'op zoek naar een baan',  of iets in die richting. De volgende dag werd ik benaderd door een recruiter die mijn mogelijkheden als account manager binnen een biotech bedrijf wilde bespreken.

dinsdag 7 april 2015

Klaar voor de arbeidsmarkt?

Click here for the English version

Misschien studeer je op dit moment een van de life science studies en weet je precies wat je hierna wil doen. Dat is geweldig!

Misschien ben je nog niet zo lang met je studie bezig en maak je je er niet zo druk om. Prima.

Misschien ben je afgestudeerd en heb je heel snel een baan gevonden die bij je past. Top!

Maar misschien ben je (bijna) afgestudeerd en weet je nog helemaal niet zo goed wat je wil gaan doen. Shit..